maanantai 13. elokuuta 2012

WEEGEEViikonloppuna suuntasimme WeeGeehen lasten kanssa. Kiersimme Helinä Rautavaaran (lasten mielestä pelottavat) kokoelmat, Lelumuseo Hevosenkengän, Emman ja lopuksi piipahdimme Futuro-talossa, jota lapset nimittivät teletappien kodiksi.


Itse odotin innolla Pohjoimainen muotoilu tänään 2012-näyttelyä, mutta petyin hieman näyttelyn pieneen kokoon. Hieno kokemus kuitenkin.

Pohjoismainen muotoilu tänään 2012 -näyttely (11.7. – 16.9.2012) esittelee viiden pohjoismaisen muotoilijan ja design-ryhmän töitä: huonekaluja, valaisimia, lasia, teknisiä laitteita, muotia sekä videoita heidän tuotannostaan. Norway Says,  Steinunn Sigurðardóttir, Harri Koskinen, Front  ja Henrik Vibskov ovat kaikki voittaneet viiden viimeisen vuoden aikana yhden maailman suurimmista design-palkinnoista, Torsten ja Wanja Söderbergin palkinnon.
Näyttely edustaa tämän päivän uutta identiteettiä ja suuntaa etsivää pohjoismaista muotoilua. Puoli vuosisataa jatkuneen kansainvälisen menestyksen jälkeen muotoilun perinteitä kyseenalaistetaan ja muokataan uudelleen.

Palkinnon saajat kokeilevat ennakkoluulottomasti uusia teknologioita ja tutkivat erityisesti digitaalisen teknologian mahdollisuuksia muotoilussa. Tuloksena syntyy yllättäviä, vanhoja ajatustapoja murtavia sovelluksia. Leikittely ja avantgardistinen ote ovatkin olennainen osa tämän päivän designia.

Vastapainona elintärkeälle kansainvälistymiselle muotoilijat ammentavat maidensa luonnosta ja muotoilun perinteistä, myös kansanperinteestä ja käsityöläisyydestä. Pohjoismainen funktionaalisuus ja yksinkertainen, esteettinen muoto yhdistyvät uusiin materiaaleihin, uusiin työskentelytapoihin ja toimintaympäristöihin. Samalla laajentuu muotoilun käsite.

Näyttely on osa World Design Capital Helsinki 2012 -vuoden ohjelmaa ja se on toteutettu Svenska Kulturfondenin tuella yhteistyössä ruotsalaisen Röhsska museetin kanssa.

Lelumuseo Hevosenkenkä oli tietenkin lasten mielestä paras paikka. Erityisesti pojat rakastivat Löylymäen pienoisrautatietä ja sen junia joita sai lähettää nappia painamalla matkaan. Lelumuseota oli uudistettu sitten meidän viime käynnin, ja lapsille oli paljon pientä puuhaa mm. neppisautot joilla leikkiä, Aarnion Pingy, Dino ynnämuut hahmot ja uudistettu puumaja liukumäkineen. Lapset olisivat viihtyneet täällä vaikka koko päivän, joten suosittelen piipahtamista.


                                                 MAMI GO GO CROCS ARVONTA


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti